Home → Help mee → Doneer met belastingvoordeel

Doneren met belastingvoordeel

Wilt u een deel van uw structurele donaties terugkrijgen van de belastingdienst? Leg uw donatie dan vast in een schenkingsakte en ontvang geld terug over uw gedoneerde bedrag.
Bent u van plan ons financieel te ondersteunen? Dan kunt u eenvoudig profiteren van belastingvoordeel. U kunt uw donaties aan Stichting Vrienden van Haiti Nederland verhogen zonder dat het u geld kost. Maak uw giften volledig aftrekbaar en zet ze om in een periodieke schenking. Dit scheelt vaak zoveel dat we voor hetzelfde bedrag veel meer kunnen doen.

Als u schenkt aan goede doelen heeft u recht op een aftrekpost, maar alleen als u jaarlijks meer schenkt dan één procent van uw inkomen. Daardoor kunnen veel donateurs uiteindelijk toch niets aftrekken. Dat verandert als u uw schenking laat vastleggen in een overeenkomst voor minimaal 5 jaar. Uw giften zijn in dat geval volledig aftrekbaar, zonder minimum of maximum.

Hoe regelt u een periodieke schenking?
Wat vroeger alleen kon bij de notaris, kunnen we nu ook zelf regelen. Door een wetswijziging per 1 januari 2014 hoeft u voor een periodieke schenking namelijk geen notariële akte meer te laten opmaken. U hoeft alleen onderstaand formulier uit te printen, in te vullen en op te sturen naar:

Stichting Vrienden van Haiti Nederland
Zalmlaan 23
3238 BJ Zwartewaal