Home → Over ons → Wat vooraf ging…

Wat vooraf ging…

De Stichting Vrienden van Haïti Nederland is opgezet ter ondersteuning van de bevolking van Haïti na de aardbeving in januari 2010.

De drie oprichters van deze stichting, Ria en Jaap van der Linde en Elly Poncin† hadden al jaren binding met Haïti.

Ria en Jaap in eerste instantie omdat zij zo’n dertig jaar geleden vier kinderen uit Haïti opgenomen hebben in hun gezin. Daardoor raakten zij betrokken en geboeid door het land, maar vooral door de bevolking van Haïti: een sterk volk met een ongekend grote overlevingsdrang.

Elly Poncin had in het verleden als ontwikkelingswerker op Haïti onderzoek gedaan naar de manieren waarop ondersteuning geboden kan worden en tegelijkertijd hulpafhankelijkheid voorkomen wordt. De aardbeving in 2010 leidde tot een hernieuwde bundeling van krachten. Stichting Vrienden van Haïti Nederland is het resultaat hier van.

HELP EEN GEZIN ALS

DE FAMILIE MONEUS MELINA

Eén ouder, zes kinderen en geen thuis.

Zij leefden eerst in een bouwval, dat aan alle kanten lekte. Nu hebben zij een huisje op het project “LE PETIT VILLAGE DE NOS AMIS”, mede dankzij uw hulp. De moeder en haar kinderen zijn dolgelukkig met dit nieuwe onderkomen. Maar we zijn er nog niet!

Wij hebben uw hulp nodig zodat de kinderen een kans krijgen om te mogen leren schrijven, lezen en rekenen. Voor 10,- euro per maand kan een kind naar school. Inclusief één maaltijd en één uniform.