Home → Wat doen wij → Les in tuinbouw

Het succesverhaal van de tuinbouw in Vialet

In april 2019 zijn er zaden gekocht van de volgende planten: aubergine, rode peper (poivron), piment, kool (choux), Calalou (dit is een zure vrucht die geperst wordt en daarna aangelengd met water en veel suiker erbij), tomaat, cerise (kers) en papaye.

De bewoners zijn direct begonnen met het vullen van plastic potten (soort zak) met aarde. Daarna zijn de zaadjes erin gezaaid en alle zakken bij elkaar op een schaduwrijke plaats gezet.

Na ongeveer vier weken zijn het al mooie plantjes geworden. De plantjes krijgen nu extra voeding. Het is de bedoeling dat de bewoners zelf compost gaan maken om de grond te verbeteren voor de toekomst.

De bewoners zijn heel erg enthousiast om hiermee aan het werk te mogen. In de maand mei worden de planten uitgezet in de volle grond.

Wanneer dit allemaal klaar is, is het tijd om de bomen te planten. Er is gekozen voor: mango, bananen en Moringa bomen.
Het is belangrijk dat alle soorten groenten en fruit aanwezig is, maar vooral de Moringa bomen zijn bijzonder. Deze boom staat ook wel bekend als de “wonderboom” vanwege de hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen van bladeren en vruchten. De boom groeit in één jaar tijd wel uit tot twee meter en bijna elk onderdeel van de boom kan worden gebruikt als voedsel of voor andere nuttige doeleinden.

Iedereen op het project is enthousiast en werkt mee aan een gezonde toekomst voor hun zelf maar vooral voor hun kinderen!

Lieve mensen wees net zo enthousiast als de kinderen en de mensen van ons tuinbouw project En kijk met een warm hart naar dit mooie project.

Het projct steunen kan al vanaf een eenmalige bijdrage €5,-. De zaden en bomen die hiervan gekocht gaan worden zullen uitgroeien tot iets heel moois!

U kunt doneren via :
NL 89 RABO 0105 1897 15 t.n.v. Stichting Vrienden van Haïti Nederland

Of via onderstaande knop

Foto’s Tuinbouwproject Vialet

HELP EEN GEZIN ALS

DE FAMILIE MONEUS MELINA

Eén ouder, zes kinderen en geen thuis.

Zij leefden eerst in een bouwval, dat aan alle kanten lekte. Nu hebben zij een huisje op het project “LE PETIT VILLAGE DE NOS AMIS”, mede dankzij uw hulp. De moeder en haar kinderen zijn dolgelukkig met dit nieuwe onderkomen. Maar we zijn er nog niet!

Wij hebben uw hulp nodig zodat de kinderen een kans krijgen om te mogen leren schrijven, lezen en rekenen. Voor 10,- euro per maand kan een kind naar school. Inclusief één maaltijd en één uniform.

Andere Projecten

Families helpen

In Vialet willen we de levensomstandigheden van de bewoners helpen verbeteren door het aanbieden van huisvesting. We willen ook werk creëren en de kinderen naar school laten gaan.

Kinderen naar school

Ons vorige project was het Codrington College in Port-au-Prince.
Het scholingsproject omvatte de herbouw van het beschadigde Codrington College in de wijk Carrefour in Port-au-Prince.

Huizen Bouwen

In 2017 zijn wij gestart met het bouwen van eenvoudige onderkomens voor families die hun huis tijdens de orkaan van oktober 2016 zijn kwijtgeraakt. De eerste zes huisjes zijn inmiddels afgerond.

HELP ONS

de mensen OP Haïti te helpen