Home → Over ons → Bestuur

Ons bestuur

Stichting Vrienden van Haiti Nederland wordt geleid door een eigen bestuur. De drijvende kracht achter de stichting en het bestuur is Ria van der Linde uit Rockanje.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Haïti Nederland bestaat uit:

Ria van der Linde, voorzitter
Jaap van der Linde, penningmeester
Joanne Schipper, vice voorzitter
Mirlande van der Linde, Secretaris
Jean Pierre-Louis, algemeen bestuurslid
Hanneke Jonkers, algemeen bestuurslid
Mariëtte van Santen, algemeen bestuurslid
Dick Bakker, Public relations

Beloningsbeleid

Alle bestuurlijke functies zijn onbezoldigd. De bezoeken aan Haïti worden privé betaald.

Het bestuur v.l.n.r.: Jaap van der Linde, Ria van der Linde, Mariette Santen, Mirlande van der Linde, Corry de Jong, Joanne Schipper, Hanneke Jonkers en Dick Bakker.

Ria van der Linde
Op 25 april 2014 werd Ria van der Linde benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Mede door haar niet aflatende werkzaamheden in Haïti en door haar inzet bij verschillende jeugdverenigingen vanaf haar 16de jaar. Onder andere vanwege haar lidmaatschap van de Gemeentelijke Adviesraad en lid van de Millenniumgemeente (goede doelen gemeente) Nederland viel haar deze eer te beurt.

Ria was totaal verrast want haar man, Jaap, had haar onder valse voorwendselen meegetroond naar het Gemeentehuis van Rockanje. Niet begrijpend wat er aan de hand was, keek Ria vragend rond en genoot het verzamelde publiek van haar verbazing. Toen zij naar voren geroepen werd, kreeg zij uit handen van Burgemeester Peter de Jong de medaille opgespeld en werden in een toespraak haar verdiensten voor Haïti breed uitgemeten. Helemaal verdiend, want Ria’s inzet is tomeloos.

HELP ONS

de mensen OP Haïti te helpen