Home → Wat doen wij → Kinderen naar school

Codrington college

Ons vorige project was het Codrington College in Port-au-Prince. Inmiddels is dit project afgerond.
Het scholingsproject omvatte de herbouw van het beschadigde Codrington College in de wijk Carrefour in Port-au-Prince.

Al onze ondersteunende activiteiten waren gericht op de herbouw van de school met materialen van Haïti. Daarnaast werd er geld gebruikt voor lesmateriaal, training van leerkrachten, de aanschaf van computers en het bijhouden van de vorderingen van de kinderen.

Als laatste actie voor de school organiseerde de Stichting in januari 2016 een benefietdiner in het Badhotel in Rockanje. Vele tientallen mensen kwamen genieten van een heerlijk diner. Tijdens het diner was er een optreden van ‘Marjolein Meijers en de Mannen’.

De veilingmeester wist door zijn enthousiasme veel extra geld op te halen door de verkoop van o.a. prachtige Haïtiaanse artikelen en van schilderijen van de hand van Ria van der Linde.

De opbrengst was bestemd voor drinken en een snack voor de leerlingen in de laatste drie maanden van het schooljaar. In Haïti is het namelijk helemaal niet zo vanzelfsprekend, dat kinderen met een gevulde maag naar school gaan

HELP EEN GEZIN ALS

DE FAMILIE MONEUS MELINA

Eén ouder, zes kinderen en geen thuis.

Zij leefden eerst in een bouwval, dat aan alle kanten lekte. Nu hebben zij een huisje op het project “LE PETIT VILLAGE DE NOS AMIS”, mede dankzij uw hulp. De moeder en haar kinderen zijn dolgelukkig met dit nieuwe onderkomen. Maar we zijn er nog niet!

Wij hebben uw hulp nodig zodat de kinderen een kans krijgen om te mogen leren schrijven, lezen en rekenen. Voor 10,- euro per maand kan een kind naar school. Inclusief één maaltijd en één uniform.

Andere Projecten

Families helpen

In Vialet willen we de levensomstandigheden van de bewoners helpen verbeteren door het aanbieden van huisvesting. We willen ook werk creëren en de kinderen naar school laten gaan.

Huizen bouwen

In 2017 zijn wij gestart met het bouwen van eenvoudige onderkomens voor families die hun huis tijdens de orkaan van oktober 2016 zijn kwijtgeraakt. De eerste zes huisjes zijn inmiddels afgerond.

Les in tuinbouw

In april 2019 zijn er zaden gekocht van de volgende planten: aubergine, rode peper (poivron), piment, kool (choux), Calalou (dit is een zure vrucht), tomaat, cerise (kers) en papaye.

HELP ONS

de mensen van Haïti te helpen