Home → Wat doen wij → Families helpen

Families helpen

In Vialet willen we de levensomstandigheden van de bewoners helpen verbeteren door het aanbieden van huisvesting. We willen ook werk creëren en de kinderen naar school laten gaan.

Twee van de huisjes zijn samengevoegd tot een groter geheel, dat dienst moet gaan doen als tuinbouwschooltje. Hier kunnen de bewoners leren hoe ze groente en fruit kunnen verbouwen en zal er een kleine kippenfarm worden gerealiseerd. Zo kunnen de mensen beter in hun levensonderhoud voorzien.

Er is ruimte om Moringa bomen te planten, deze planten zijn in een half jaar tijd uitgegroeid tot een boom. Er zitten belangrijke voedingsstoffen in die gebruikt kunnen worden in voeding voor de schoolkinderen. Daarnaast kunnen de producten ook gebruikt worden in een gaarkeuken die opgezet zal worden om ook mensen uit de omgeving van voeding te voorzien. De school zal multifunctioneel gebruikt gaan worden, zodat de mensen uit de omgeving elkaar kunnen ontmoeten.

Het is ook van belang dat er een waterput komt, niet alleen voor de tuinbouw maar ook voor de mensen uit de omgeving. Schoon drinkwater is zeer belangrijk, onder andere om ziektes als cholera te voorkomen.

HELP EEN GEZIN ALS

DE FAMILIE MONEUS MELINA

Eén ouder, zes kinderen en geen thuis.

Zij leefden eerst in een bouwval, dat aan alle kanten lekte. Nu hebben zij een huisje op het project “LE PETIT VILLAGE DE NOS AMIS”, mede dankzij uw hulp. De moeder en haar kinderen zijn dolgelukkig met dit nieuwe onderkomen. Maar we zijn er nog niet!

Wij hebben uw hulp nodig zodat de kinderen een kans krijgen om te mogen leren schrijven, lezen en rekenen. Voor 10,- euro per maand kan een kind naar school. Inclusief één maaltijd en één uniform.

Andere Projecten

Huizen bouwen

In 2017 zijn wij gestart met het bouwen van eenvoudige onderkomens voor families die hun huis tijdens de orkaan van oktober 2016 zijn kwijtgeraakt. De eerste zes huisjes zijn inmiddels afgerond.

Kinderen naar school

Ons vorige project was het Codrington College in Port-au-Prince. 
Het scholingsproject omvatte de herbouw van het beschadigde Codrington College in de wijk Carrefour in Port-au-Prince.

Les in tuinbouw

In april 2019 zijn er zaden gekocht van de volgende planten: aubergine, rode peper (poivron), piment, kool (choux), Calalou (dit is een zure vrucht), tomaat, cerise (kers) en papaye.

HELP ONS

de mensen OP Haïti te helpen