Home → Wat doen wij → Huizen bouwen

Huisjes in Vialet

In 2017 zijn wij gestart met het bouwen van eenvoudige onderkomens voor families die hun huis tijdens de orkaan van oktober 2016 zijn kwijtgeraakt.

Speciaal voor moeders met de zorg voor kinderen, want het verleden heeft geleerd dat de moeders hierin als eerste de verantwoordelijkheid nemen.

Er zijn zes eenvoudige solide huisjes gebouwd die een toereikend onderkomen bieden.

Natuurlijk wordt ook hiervoor samenwerking gezocht met organisaties op Haïti.

We willen Haïti en de Haïtiaanse vrouwen en kinderen ondersteunen door vergroting van hun zelfstandigheid en verbeteren van de levensstandaard.

Bij dat laatste hoort een eigen veilig onderkomen voor moeders en kinderen. Dit zijn eenvoudige eenkamerwoningen met zo mogelijk een individuele sanitaire voorziening en binnen het bereik van water.

HELP EEN GEZIN ALS

DE FAMILIE MONEUS MELINA

Eén ouder, zes kinderen en geen thuis.

Zij leefden eerst in een bouwval, dat aan alle kanten lekte. Nu hebben zij een huisje op het project “LE PETIT VILLAGE DE NOS AMIS”, mede dankzij uw hulp. De moeder en haar kinderen zijn dolgelukkig met dit nieuwe onderkomen. Maar we zijn er nog niet!

Wij hebben uw hulp nodig zodat de kinderen een kans krijgen om te mogen leren schrijven, lezen en rekenen. Voor 10,- euro per maand kan een kind naar school. Inclusief één maaltijd en één uniform.

Andere Projecten

Families helpen

In Vialet willen we de levensomstandigheden van de bewoners helpen verbeteren door het aanbieden van huisvesting. We willen ook werk creëren en de kinderen naar school laten gaan.

Kinderen naar school

Ons vorige project was het Codrington College in Port-au-Prince. 
Het scholingsproject omvatte de herbouw van het beschadigde Codrington College in de wijk Carrefour in Port-au-Prince.

Les in tuinbouw

In april 2019 zijn er zaden gekocht van de volgende planten: aubergine, rode peper (poivron), piment, kool (choux), Calalou (dit is een zure vrucht), tomaat, cerise (kers) en papaye.

HELP ONS

de mensen OP Haïti te helpen