Home → Over ons

Over stichting vrienden van Haïti Nederland

Haïti, een land dat de Nederlandse Pater Bohnen, die tientallen jaren daar in de sloppenwijken heeft gewerkt de uitroep ontlokte: ‘Er zijn mensen die niet geloven in een leven na de dood. Maar hier is geen leven voor de dood’. Een land geteisterd door natuurrampen, incompetente regeringen, corruptie, honger, ondervoeding, hoge kindersterfte, lage levensverwachtingen en bittere, bittere armoede.

Stichting Vrienden van Haïti Nederland beseft, dat het niet in staat is om problemen in geheel Haïti op te lossen, zelfs niet grotendeels. Daarvoor is de problematiek veel te groot en te complex. Wij spiegelen ons aan de woorden van een wereldberoemde weldoenster en winnares van de Nobelprijs voor de Vrede, moeder Teresa. Haar uitspraak: ‘Als je honderd mensen niet kunt helpen, help er dan een’.

Vanuit deze gedachtegang verlenen wij graag hulp. Op beperkte schaal, maar met grote impact voor de mensen op Haïti in het dorp Petit Goave. Naast directe hulpverlening aan gezinnen vinden wij het eveneens van groot belang dat de mensen een kans op een toekomst krijgen. Daarom richten onze projecten zich eveneens op het creëren van onderwijs. Met name onderwijs dat gericht is op het ontwikkelen van de kracht van de regio, land- en tuinbouw.

HELP EEN GEZIN ALS

DE FAMILIE MONEUS MELINA

Eén ouder, zes kinderen en geen thuis.

Zij leefden eerst in een bouwval, dat aan alle kanten lekte. Nu hebben zij een huisje op het project “LE PETIT VILLAGE DE NOS AMIS”, mede dankzij uw hulp. De moeder en haar kinderen zijn dolgelukkig met dit nieuwe onderkomen. Maar we zijn er nog niet!

Wij hebben uw hulp nodig zodat de kinderen een kans krijgen om te mogen leren schrijven, lezen en rekenen. Voor 10,- euro per maand kan een kind naar school. Inclusief één maaltijd en één uniform.

Onze Projecten

Huizen bouwen

Families helpen

Schoolproject

Les in tuinbouw

HELP ONS

de mensen OP Haïti te helpen