Home → Wat doen wij

Wat doet de stichting

Help het gezin Moneus Melina

Dit is een gezin met moeder en 6 kinderen. Zij leefden eerst in een bouwval, die aan alle kanten lekte. Nu heeft zij een huisje op het project “LE PETIT VILLAGE DE NOS AMIS”, mede dankzij uw hulp. De moeder en haar kinderen zijn dolgelukkig met dit nieuwe onderkomen.

Omdat ze niet weet niet hoe ze iedereen moet bedanken bidt ze dagelijks tot God. Om hem te bedanken dat er mensen zijn die aan haar gedacht hebben. Daarnaast heeft ze aan de Pasteur om hulp gevraagd, met als doel haar kinderen naar school te krijgen. Maar deze alleenstaande moeder heeft daar geen geld voor.

Wij hebben uw hulp nodig zodat deze kinderen een kans krijgen om te mogen leren schrijven, lezen en rekenen. Voor 10,- euro per maand kan een kind naar school. Inclusief één maaltijd en één uniform.

Doe mee! Meld u aan als donateur en help de kinderen van Melina naar school. U kunt ze ook financieel adopteren. Dan wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het kind. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

Betere leefomstandingheden voor het hele gezin

In Vialet willen we de levensomstandigheden van de bewoners helpen verbeteren door het aanbieden van huisvesting. We willen ook werk creëren en de kinderen naar school laten gaan.

Naar school in port-au-prince

Ons vorige project was het Codrington College in Port-au-Prince. Inmiddels is dit project afgerond.
Het scholingsproject omvatte de herbouw van het beschadigde Codrington College in de wijk Carrefour in Port-au-Prince.

Tuinbouw voor levensonderhoud

Een maand geleden, april 2019, zijn er zaden gekocht van de volgende planten: aubergine, rode peper (poivron), piment, kool (choux), Calalou (dit is een zure vrucht die geperst wordt en daarna aangelengd met water en veel suiker erbij), tomaat, cerise (kers) en papaye.

HELP ONS
de mensen van Haïti te helpen