De Vrienden van Haïti zijn weer veilig terug gekomen van hun reis naar Haïti. Ze hebben weer veel werkzaamheden kunnen verrichten in hun dorpje “Le petit Village de Nos Amis”. Er is een begin gemaakt met het aanleggen van de moestuintjes. Er zijn bieten, wortelen, bonen en sla geplant en gezaaid. Mango- en bananenbomen staan er nog van de vorige bewoners. Over drie maanden kan er geoogst gaan worden, daarna kan er weer opnieuw ingezaaid worden. Alles passend bij het seizoen, elke drie maanden kan er geoogst worden in Haïti.

Vrienden-van-Haiti-weer-terug-in-Nederland

Breien
Het breiproject begon moeizaam. Dit kwam ook wel door de onbekendheid. Op het moment dat de Vrienden zelf bij de mensen voor hun huis gingen zitten en gewoon zijn begonnen, was iedereen in een mum van tijd enthousiast bezig. Zowel vrouwen als kinderen, jongens en meisjes. Om de slag van het breien te pakken te krijgen, is niet zo makkelijk. Er zijn nog geen bruikbare creaties ontstaan.

Energie
De saamhorigheid was ontroerend. Iedereen was vrolijk en leergierig, dat gaf de Vrienden veel energie. Een dame pakte het op en wie weet gaat zij verder om de anderen te helpen. De laatste dag zijn de bollen wol verdeeld onder de bewoners. Daarbij is hoog gescoord op de sociale contacten, zowel onderling als tussen de bewoners. En met het team Vrienden. Een stukje aandacht doet wonderen, is de ervaring van de Vrienden. Ze hebben het beeld hoe de mensen hun best deden en genoten, nog goed op het netvlies staan.