Op zondag 11 februari vertrekt de stichting voor een periode van twee weken naar Haïti. Drie bestuursleden gaan daar vrouwen en meisjes breiles geven. Het is de bedoeling dat de Haïtiaanse vrouwen hun gemaakte creaties op de lokale markt verkopen. Met de opbrengst kunnen ze hun kinderen naar school laten gaan of zaden kopen voor hun moestuin.

Daarnaast krijgt tijdens deze reis de tuinbouwschool onze aandacht waarbij we samen met de bewoners groentetuintjes aan gaan leggen. In de nog te realiseren gaarkeuken worden deze producten dan binnenkort bereid. Zo kan er gekookt worden voor de gezinnen in de omgeving. De tuinbouwschool en de gaarkeuken zal een centrale ontmoetingsplek worden waar de bewoners met elkaar kunnen breien, koken, tuinieren, een kaartje leggen enz.

We willen de actie “verzorgpakket” afronden. Met deze actie hebben we de afgelopen tijd geld ingezameld om de mensen van ons project “Le petit village de nos amis” te voorzien van een pakketje dat bestaat uit producten als een tandenborstel, tandpasta, talkpoeder, zeep enz. We kopen dit in Haïti zelf om de lokale ondernemers te steunen en zullen dit uitdelen.
Tevens staat er een gesprek/rondleiding met The Plastic Bank Haïti op het programma. Meer informatie hierover kunt u vinden op: www.theplasticbank.org en onderstaande video.

 

Mocht u de mensen in Haïti via onze stichting met een donatie willen steunen kan dit ook via onze Geef.nl website.

Tot over ruim twee weken! Dan verschijnt er weer een nieuwsbrief met informatie over de reis.