Na onze laatste reis naar Haiti in februari 2018 zijn we gestart met sport voor onze kansarme kinderen. Junior, onze contactpersoon, wilde graag iets met muziek, dans en voetbal voor deze kinderen, zodat zij meer plezier in hun leven krijgen en uit de dagelijkse sleur van de armoede weg zijn. Na overleg is het voetbal geworden omdat dat voor alle kinderen toegankelijk is.

Bij het project in Vialet waar wij huisjes hebben gebouwd is een veldje dat gebruikt kan worden voor deze sport. Junior is begonnen met jonge kinderen, die het allemaal geweldig vinden om mee te mogen doen. Ze begonnen op blote voetjes te voetballen. Mijn kleinzoon van negen, een fervent voetballer, vond dat zo zielig, dat hij meteen met een paar voetbalschoentjes aankwam, die voor hem te klein waren geworden.

Nadat er begonnen was met voetbal, kwamen er uit andere kleine dorpjes in de gemeente Petit Goave steeds meer kinderen bij. Ook oudere kinderen wilden graag mee doen met deze sport, om even uit hun omgeving weg te zijn. Het leuke is nu, dat er inmiddels zes teams zijn gevormd, waaronder één meisjesteam.

Mijn vriendin vierde onlangs haar 70e verjaardag en vond dat een mooie gelegenheid om iets te doen voor Haïti. Ze vroeg haar vriendinnen geen cadeaus maar een donatie voor Haïti. Het geld zal besteed worden om het meisjesteam te kunnen sponseren.
Lieve mensen, hoe mooi kan het zijn om met je verjaardagsgeld een groep jonge meisjes blij te maken met tenues voor hun voetbalsport in Haïti.

Deze zes voetbalteams gaan half juni een onderlinge competitie starten. Het is dan vakantie in Haïti en zo kunnen wij de kinderen goed bezighouden. Bovendien hebben ze dan ook nog veel plezier met elkaar.

In februari 2019 gaat het bestuur naar Haïti voor het grote gebeuren, want dan gaan de zes teams van onze Stichting Vrienden van Haïti Nederland een toernooi spelen tegen andere teams van Stichting Weeskinderen in Haïti. Dat wordt een geweldige happening, waar veel mensen op af zullen komen en die daarvoor uren lopen om dit mooie toernooi te gaan zien.

Als u de foto’s en filmpjes gaat bekijken op de site en facebook wordt u helemaal enthousiast van de mooie beelden. Wilt u net als mijn vriendin hier een bijdrage aan leveren, dan nodigen wij u van harte uit om een donatie over te maken voor deze bijzondere kinderen.

Wij zijn trots op de jeugd van Haïti, omdat zij na zo’n zware ramp als de orkaan Matthew in 2016 het leven weer opgepakt hebben. Daarom willen wij hen graag steunen door middel van dit toernooi!